NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Pet NAJČEŠĆIH GREŠAKA tokom šminkanja: Kako da ih IZBEGNETE i postignete SAVRŠEN IZGLED

Pet NAJČEŠĆIH GREŠAKA tokom šminkanja: Kako da ih IZBEGNETE i postignete SAVRŠEN IZGLED

Svaka žena ima svoju make up rutinu kojoj ostaje verna, nezavisno da li se radi o dnevnom ili večernjem izgledu. Ipak, često se dogodi da ta rutina sadrži greške kojih nismo ni svesni i koje nam se lako potkradu. Takve greške mogu narušiti izgled šminke, ali i njenu “izdržljivost”. I zato smo izdvojili pet najčešćig grešaka i načine kako ih možete izbeći.

Loša podloga

Za savršen make up bitna je dobra podloga. Pre nanošenje šminke nikako nemojte da zaboravite da očistite lice i nanesete hidratantnu kremu. Suva koža lica najveći je neprijatelj make upa! Ako nanesete puder na suvu kožu, nepravilnosti na vašem licu biće izraženije i izgledaćete starije. Ukoliko vam je koža jako suva, preporučujemo korišćenje pilinga kako biste uklonili mrtve ćelije kože i dobili nežnu podlogu za make up!

Previše pudera

Najvažnije pravilo kod šminkanja bez sumnje je “manje je više”. Cilj pudera je skrivanje nepravilnosti, a ne celog lica. Nanesite samo onoliko pudera koliko je dovoljno za prirodan i zdrav izgled kože lica.

Zadatak pudera jeste da pokrije nepravilnosti i istakne prirodnu lepotu, a ne da u potpunosti promeni vaš izgled. Puder nanosite oprezno. Takođe, budite posebno oprezni prilikom odabira odgovarajuće nijanse.

Nedovoljno blendovanje

Tajna savršene senke je u temeljnom blendovanju, odnosno razmazivanju boja kako bi se lepo pomešale. Naime, za savršen make up na očima nije dovoljno samo naneti senku na kapke, već ga je potrebno pažljivo razmazati kako bi se izbegle vidljive linije. Cilj je postići nežne prelaze s tamnijih na svetlije nijanse. Odvojte malo vremena i temeljno razmažite senku kako biste dobili uravnoteženu u elegantnu šminku.

Šta to beže prajmer

Kako biste postigli dugotrajnu šminku, nikako ne smete da preskočite nanošenje prajmera. Prajmer za lice stvoriće odličnu podlogu puderu i smanjiti vidljivost pora, a prajmer za oči olakšaće vam nanošenje senke. Osim toga, prajmer će osigurati dugotrajost vaše šminke kako bi ostala postojana što duže.

Odabir pogrešnih nijansi

Ova greška odnosi se gotovo na sve bjuti proizvode za šminku koje koristite. Ključ savršenog izgleda jeste u odabiru onih boja koje najbolje odgovaraju vama i vašem tenu. Prilikom odabira rumenila, birajte one nijanse koje su blizu prirodnoj boji vašeg tena. Slično je i sa ružem za usne - birajte one nijanse koje se najbolje slažu s vašim tenom i olovke za usne koje savršeno odgovaraju boji ruža. Odmah ćete primetiti razliku.

Nadamo se da smo vam pomogli sa malim trikovima pomoću kojih ćete imati savršenu šminku.

Izvor: Blic Žena

Podeli na Facebook-u