NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Kako pravilno oblikovati obrve

Pravilno oblikovane i sređene obrve ističu lepotu očiju i konture lica. Pogrešno oblikovane i preterano istanjene obrve mogu pokvariti i najlepše i najpravilnije lice, pa i profesionalni make up.

Kako pravilno oblikovati obrve

Verovali ili ne, oblik obrva odražava vaš karakter. Vrlo je važno da su u svakom trenutku lepo oblikovane i očupane kako bi vaše oči došle do izražaja. Stoga uzmite stvar u svoje ruke i rešite se dlačica koje narušavaju vašu lepotu uz nekoliko naših praktičnih saveta.

1. Očešljajte obrve i sedite blizu prozora jer ćete zalutalu dlačicu najlakše uočiti na prirodnoj svetlosti.
2. Koristeći uveličavajuće ogledalo, najpre iščupkajte nekoliko dlačica iz obe obrve. To je jednostavniji način nego da pokušavate da oblikujete jednu po jednu obrvu. Unutrašnja ivica obrve treba da bude iznad unutrašnjeg ugla oka, a najviša tačka luka obrve treba da bude iznad spoljašnje ivice dužice oka (iris). Nikada nemojte čupati dlačice iznad obrva jer ćete ih vizuelno spustiti, a oči smanjiti.
3. Kada su u pitanju duže, deblje i uvrnute dlačice, prvo ih počešljajte nagore, a onda specijalnim makazicama za obrve isecite vrh koji se nalai iznad linije obrva. To je mnogo bolje nego da ih iščupate, što kreira praznine, a to nije dobra vest jer se obrve i inače vremenom istanjuju i proređuju.
4. Sada očešljajte obrve ravno nadole i ponovite postupak.
5. Nakon čupanja obrva uvek upotrebite gel za smirivanje osetljive kože kapaka. Najbolji je onaj koji sadrži aloju, radi ublažavanja crvenila.
6. Na kraju, očešljajte obrve u konačan oblik i premažite ih specijalnim preparatom (voštanom olovkom) koja će ih fiksirati.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: devojke-lepota obrve kako oblikovati obrve savrsene obrve najlepse obrve