NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Smeđa kosa i pravi izbor šminke

Ma koliko voleli da pratimo modne trendove i da eksperimenti[emo sa šmikom, nije na odmet znati kako je najbolje uklopiti make up sa bojom kose.

Smeđa kosa i pravi izbor šminke
Naišli smo na jedan odličan članak na sajtu kompanije Schwarckopf koji želimo da podelimo sa vama! Pa  da počnemo: Smeđa kosa ima mnogo razlišitih nijansi poput boje lešnika, karamele ili nugata. Da li biste želeli da znate kakva šminka bi istakla svu lepotu Vaše smeđe kose? U nastavku se nalazi naša mala lekcija za odabir boje šminke za smeđokose devojke. 1. Savršena osnova za brinete
  Smeđa kosa je veoma živahna po karakteru i potreban joj je skladan odabir boja kako biste izgledali harmonično. Vaša osnova bi zbog toga trebalo da pokrije Vašu kožu a da pritom ne stvori izgled maske. Ovo nije problem sa modernom šminkom. Zahvaljujući ukrštenim polimerima, nova šminka prekriva kožu nežno i ravnomerno. Osnova može biti Vaše lukavo oružje ukoliko Vaš ten nije skroz savršen. Osnove sa veoma slabom (!) svetlo crvenom nijansom pokrivaju bled ten; blago žućkasta nijansa prikriva crvene mrlje na koži. U ostalim slučajevima, neutralani bež tonovi su najbolji za brinete.

  2. Šminka za oči za brinete
  Braonkaste i sivkaste senke izgledaju veoma lepo na brinetama. Senka za oči može da sadrži i trunčicu crvene ili žute kao što se može naći na mahagoniju ili moki. Međutim, odlučujući faktor za boju senke za oči je boja očiju.
    - Brinete sa plavim očima izgledaju izuzetno lepo sa sivkasto svetloljubičastim tonovima.
    - Zelene oči postaju uočljive sa senkom za oči karamel-bež, žućkasto bež ili u zelenoj nijansi mahovine.
    - Sive oči i smeđa kosa su fenomenalna kombinacija posebno sa senkom za oči kaki ili smeđe svetlocrvene nijanse.

    Molimo obratite pažnju: Ukoliko Vaše oči redovno crvene trebali bi ste da prestanete sa korišćenjem senke za oči sa crvenkastim i ljubičastim nijansama u sebi. Pod takvim okolnostima, smeđe ili pepeljaste senke za oči su bolji izbor. Ni u kom slučaju ne biste smeli da zaboravite da stavite šminku na obrve. One su veoma važne za ukupan izgled lica. Brinete bi trebalo da odaberu smeđe nijanse sa sivkastim tonom (u slučaju svetlosmeđe kose) ili tople srednje smeđe nijanse (u slučaju da Vaša kosa ima crvenkaste tonove u sebi).

 3. Lukavo upotrebljeno rumenilo za brinete
Neoživljava rumenilo samo Vaše lice već može biti iskorišćeno za vešto naglašavanje. Brinete izgledaju sjajno u svetlocrvenim nijansama. Možda će Vam odgovarati da koristite svetlocrvenu boju sa smeđim primesama. Izbegavajte tonove kajsije i breskve. Mogu učiniti da ten smeđokose žene izgleda sivkasto i beživotno i učini ih starijim. Takođe bi ste trebalo da budete pažljivi prilikom korišćenja rumenila u narandžastim tonovima. Ovo je posebno bitno ako Vaš ten nije u potpunsti bez mane. Narandžasto rumenilo samo privlači nepotrebnu pažnju na crvenkaste tačke ili veoma bledu kožu. Međutim, ne možete pogrešiti sa bronzerom bilo da dodajete sjaj Vašem tenu ili da ističete delove lica. Postoji međutim jedno pravilo: Koristite bronzer umereno. U suprotnom, Vaše lice može izgledati previše sjajno ili koža lica previše tamna u poređenju sa kožom u predelu vrata.

  4. Brinete se više zabavljaju sa bojom karmina
  Ako ikom dobro stoji čisto crvena boja karmina, onda su to brinete. Jarko crvena je sjajna boja karmina za brinete ali ne bi trebalo da sadrži jake plavkaste tonove. Brinete takođe izgledaju fantastično sa delikatnim smeđe ružičastom i tamnoljubičastiom bojoma karmina. Žene sa crvenkasto smeđom kosom mogu takođe da uključe boju opeke ili cimeta u svoje omiljene boje. Brinete bi međutim trebalo da se klone izrazito svetlocrvenih tonova pogotovu biserno svetlocrvene. Svetlocrvene boje umanjuju živahnost Vaše prelepe smeđe kose.

Članak u potpunosti preuzet sa sajta www.schwarzkopf.rs.
Podeli na Facebook-u

ključne reči: devojke-lepota sminkanje saveti za sminkanje boja kose sminka za brinete smeđa kosa izbor šminke